Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(14:05'te güncellendi)

Dolar endeksi Trump'ın serbest ticareti destekleyen baş ekonomi danışmanı Gary Cohn'un istifasının ardından düşerken içeride Lira dolara karşı değer kaybıyla başladı.

Dün 3.78'e kadar gerileyip günü 3.79 seviyelerinde tamamlayan kur bugün erken saatlerde 3.79-3.80 seviyelerinden işlem gördü.

Gün içi işlemlerde 3.80 seviyesinin altında seyreden Dolar/TL , Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü para politika toplantısının ardından 3.80'in üzerine tırmandı.

Merkez Bankası, faizlerde değişikliğe gitmedi. Beklentilerin üzerinde gelen Şubat ayı enflasyon verisinin ardından Merkez Bankası'nın bir değişiklik yapması beklenmiyordu.

Günün devamında da ABD'de özel sektör istihdamı izlenecek. Önceki ay 234 bin artan istihdamın Şubat ayında 200 bin artması bekleniyor.

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy kurda kısa vade için 3.7790 ve 3.8140'ın önemli seviyeler olarak öne çıktığını belirterek "Ticaret savaşı temasının devam etmesi dolar/TL’de kısa süreli geri çekilmelere neden olabilir. Fakat Türkiye’nin yüksek dış finansman ihtiyacı, bunun kısa vadeli akımlarla finanse edilmesi, yabancı yatırımcıların TL’de aşırı miktarda uzun pozisyon taşıması ve Fed’in 21 Mart toplantısında bu yıl için faiz artışı tahminini 3’ten 4’e çıkartabilecek olması olası düşüşlerin kalıcı olmayabileceğine işaret ediyor." değerlendirmesini yaptı.

(14:05'te güncellendi)