Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tahta Ghose Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın bugünkü faizleri değiştirmeme kararının beklendiği gibi olduğunu belirterek "Çünkü Lira nispeten stabil gidiyor. TL'nin korunmasını gerektiren çok acil bir durum yok" dedi.

Yıl sonu için Dolar/TL beklentisinin 4 olduğunu söyleyen Ghose "Tüm yıl boyunca gelişen piyasalar üzerinde baskı olacak. Piyasa hala her zayıf ABD enflasyon verisine bakıp daha fazla faiz artışı olmayacağını düşünmek istiyor. Ancak Şubat'ta piyasalarda görülen dalgayla bu görüşü düzeltmek zorunda kaldılar. Muhtemelen yılın kalanında da şoklar olacak. Daha yüksek ABD tahvil getirileri oldukça gerçekçi.

Bu nedenle kurda yıl sonu beklentimiz 4 TL. Bu aslında TL için çok ciddi zayıflama değil. Bu varsayım işlerin biraz daha sakinleştiği ve Merkez Bankası'nın da harekete geçeceği beklentisiyle yapılıyor. Biz MB'den bu yıl GLP faizinde 2 artış bekliyoruz. Bunu yapabilirlerse o zaman kurda ılımlı zayıflama görürüz" şeklinde yorum yaptı.