Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 19'u tutuklu 29 sanığın, "örgüt üyeliği" ve "darbeye teşebbüs" suçlarından yargılandığı davada karar çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin davada Atilla Taş'a örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. 14 ay tutuklu kalan şarkıcı Atilla Taş’ın cezası aynen onanırsa yaklaşık 1 ay daha hapis yatacak. 

Mahkeme heyeti, aynı davada yargılanan, Murat Aksoy'un ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Abdullah Kılıç , Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Büşra Erdal  FETÖ üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay,  Oğuz Usluer, Cuma Ulus  FETÖ üyeliği suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kapatılan Zaman Gazetesi Yöneticisi tutuksuz olarak yargılanan Ali Akkuş hakkında FETÖ üyeliği suçundan 7,5 yıl hapis cezası ve tutuklanmasına karar verildi. Tutuklu sanık sayısı 20 oldu.

Hakkında yakalama kararı bulunan Said Sefa ile Bülent Ceyhan’ın dosyasının ayrılmasına karar verildi.

KARARIN ARDINDAN ATİLLA TAŞ'TAN AÇIKLAMA

Karar sonrası açıklama yapan Atilla Taş,  "Yargı kararıdır, sonuçta saygı duyacağız. Ben her zaman söylüyorum, adalete her zaman güvendim, her zaman inanıyorum. Ben muhalefet ettim, başka hiçbir şey yapmadım. Bir ülkede muhalefet etmek suçsa, ben o kadar suçluyum. Başka bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, sanıklar kapatılan Meydan gazetesinin yazarı Atilla Taş, yine kapatılan ''Rotahaber'' sitesinin sahibi Ünal Tanık ile gazeteciler Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız hakkında da ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyordu.