Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(16:40'da güncellendi)

Avrupa Merkez Bankası'nın dünkü kararı ve ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları sonrasında küresel piyasalarda dolar talebinin artmasına paralel akşam saatlerinde yükselişe geçerek 3,82'ye yükselen kur yeni güne de bu seivyelerden başladı.

Trump, ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 oranlarında gümrük tarifesi uygulanması kararını imzaladı.

Beyaz Saray'da düzenlenen imza töreninde, "Bugün ABD'nin ulusal güvenliğini korumak için ithal çelik ve alüminyuma gümrük vergileri getiriyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası dünkü toplantısında faizleri değiştirmezken söyleminde değişiklik yaptı.  Karar metninden "Gerekirse varlık alımları artırılabilir" ifadesi çıkarıldı. Bu gelişmeyle euro, dolar karşısında yükseldi, Euro/TL de 4.7440 ile rekor tazeledi.  

Yurt dışı tarafında yatırımcıların yakından izlediği ABD tarım dışı istihdam raporu açıklandı. Buna göre tarım dışı istihdam Şubat ayında 313 bin artarak beklentinin üzerinde gerçekleşti. Ortalama saatlik kazançlar aynı dönemde yıllık yüzde 2.6, aylık yüzde 0.1 artış kaydetti.

Verinin ardından Dolar/TL kuru yaklaşık 3.8050 seviyesine kadar geriledi. Kur, TSİ 16:40'da yüzde 0.26 ekside 3.8141'den işlem gördü.

(16:40'da güncellendi)