Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tarım dışı istihdam Şubat'ta beklentilerin üzerinde gelirken saatlik ücretler hafif geriledi. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam 313 bin arttı, bu 1 yılın en büyük artışı oldu. Beklenti istihdamın 205 bin artmasıydı.

İşsizlik oranı değişmeyerek %4.1'de kaldı. İşsizlik böylece 5. ayda da bu seviyede kaldı.

Ortalama saatlik ücretler yıllık %2.6 arttı. Geçen ayın ücretler verisi %2.9'dan %2.8'e revize edildi. Ücretler aylık bazda %0.2 beklentisine karşılık % 0.1 arttı. İşgücüne katılım oranı 62.7'den 63'e yükseldi, bu Eylül'den beri en yüksek seviye oldu. Ortalama çalışma saati ise 34.3'ten 34.5'e yükseldi.

İnşaat sektörü 61 bin, perakende sektörü 50 bin, imalat sektörü ise 31 bin kiişilik istihdam yarattı.

ARALIK VE OCAK VERİLERİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

Ocak ayı tarım dışı istihdam verisi 200 binden 239 bine, Aralık ayı verisi 160 binden 175 bine revize edildi. Bugünkü veri, istihdam piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini ve ekonomik büyümeyi desteklemeye devam edeceğini gösterdi.

İstihdam ve ücretler verileri Fed'in faiz artışları açısından önem teşkil ediyor. Fed politika yapıcılarının bu ayın 20-21'indeki toplantısında faiz artıracağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Ancak yıl boyunca 3 yerine 4 faiz artışı yapıp yapmayacağı yakından izlenecek.

Moody's analisti Ryan Sweet veri öncesinde "ücretlerin ivmelenmesi için herşey uygun ancak bu vakit alacak" yorumunu yaptı.