Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'de Yatırım Kulübü programına konuk olan Atlas Portföy Fon Yöneticisi Cem Şekerci hisse senedi piyasalarında nasıl bir performans beklediği sorusuna "ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin çok üzerinde arttı, ABD ekonomisi beklentiden düşük maaş artışına rağmen iş yaratmaya devam etti. Bu durum bizi de olumlu etkileyecektir. ABD'de Nasdaq Endeksi cuma günü rekorla kapandı. Global ekonomide tekrar risk iştahı oluşuyor, bu da Türkiye'yi olumlu etkileyecektir" yanıtını verdi.

Şekerci ABD piyasalarıyla beraber Borsa İstanbul'da da yeni yüksekler görülebileceğini öngördü. Şekerci, kurda aşağı yönlü fiyatlamaların ise yukarı yönden daha olası olduğunu sözlerine ekledi.

"2. YARIDA DAHA VOLATİL PİYASA OLABİLİR"

Ekonomist Veyis Fertekligil ise aynı programda yaptığı değerlendirmede hem global piyasada, hem Türkiye piyasalarında borsaların yükselmeye devam ettiğini hatırlatarak "Piyasaların jeopolitik riskleri çok satın almadığını görüyoruz. Eğer ABD'de Fed'in faiz artışlarına da bağlı olarak bir satış başlarsa, bu Türkiye gibi ülkeleri de etkiler. Ama kısa vadede iyimser trend sürüyor.

ABD'de faiz politikalarındaki gelişmelerle yılın ikinci 6 ayında biraz daha volatil bir piyasa görebiliriz" değerlendirmesini yaptı.