Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri için sert bir Mart -Nasdaq için iki yılın en kötü ayı- geride kalmış olabilir. Buna karşın ilkbaharın gelmesiyle birlikte mevsimsel trend yatırımcının yanında.

Stock Trader's Almanac'a göre Nisan ayı tarihi olarak hisse senetleri açısından güçlü oldu. 1950'lere kadar uzanan verilere bakıldığında Dow Jones Endeksi ortalama yüzde 1.9 yükseldi. Nisan, ortalama aylık performansa göre gösterge endeks için yılın en iyi ayı olarak öne çıkıyor.

Almanac'a göre Nisan, diğer önemli endeksler için de yukarılarda yer alıyor. Hem S&P 500 Endeksi hem de düşük sermayeli şirketlerin listelendiği Russell 2000 Endeksi için yılın en iyi üçüncü ayı; her iki endekste ortalama yüzde 1.5 yükseliş kaydetti.

Nasdaq Bileşik Endeksi için ise Nisan, ortalama yüzde 1.4 artış ile yılın en iyi dördüncü ayı.

Yatırımcılar söz konusu olası kazançları kaydetmekten memnun olabilir; buna karşın endeksleri rekor bölgesine geri taşımak için yeterli değil.

Dow Jones Endeksi, tüm zamanların zirvesinin yüzde 9.4 altında bulunuyor. S&P 500 Endeksi yüzde 8.1 ve Nasdaq rekorunun yüzde 7.5 gerisinde.

LPL Financial verilerine göre Nisan özellikle geçtiğimiz yıllarda yatırımcının yüzünü güldürdü. Geride kalan on yıda S&P 500 Endeksi için yüzde 90 pozitif geçerken, endeks ortalama yüzde 2.2 yükseldi.

Mart ayında Dow Jones Endeksi yüzde 3.7, S&P 500 Endeksi yüzde 2.7 ve Nasdaq Endeksi yüzde 2.9 geriledi. Her üç endeks için de Mart ardı ardına ikinci aylık düşüşü getirmiş oldu. Nasdaq Endeksi, Ocak 2016'dan bu yana en sert aylık düşüşünü kaydetti.

MarketWatch