Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

The Wall Street Journal'da Pazartesi günü yer alan makalede, Çin'de Trump'ın gümrük vergisinden ziyade çelik üretimindeki yükseliş ve talep tarafındaki azalmanın endişeleri artırdığı ifade edildi.

2018'in ilk iki ayında Çin'in çelik üretimi bir önceki yılın aynı aylarına göre, yüzde 4.1 yükseldi. Öte yandan aynı aylar için dünyanın geri kalanında çelik üretimi yüzde 2.5 artış kaydetti. Macquarie Bank verilerine göre, 2017'de Çin'in çelik üretimi artışı yüzde 0.5 ile sınırlanmıştı.

BMO Capital Markets Emtia piyasaları yöneticisi Colin Hamilton, çelik talebinin azalan tempoda bir yükseliş gösterdiğini ve Çin'in çelik stoklarındaki artışın endişeleri artırdığını aktardı. Hamilton, "Kredi şartları ve inşaat faaliyetleri beklentilerin altında kaldı. Çelik ihracatı geçen yıla oranla daha düşük seviyede ve üretim kar marjının yüksek olmasından dolayı düşürülemiyor" dedi.

Macquarine Bank Emtia Araştırma Analisti Merafino Capoferri her sene yılın bu dönemi normal şartlarda talebin arttığını ifade ederek, 2018'de böyle bir yükselişin yaşanmadığını söyledi.