Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 157 bin üyesini temsil eden meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimleri 14 Nisan Cumartesi gerçekleştirilecek.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı denetiminde yapılacak seçimlerin güven ve huzur içinde geçmesi için önlemler alındı.

ATO'nun meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimleri, Söğütözü'ndeki ATO Kongre ve Sergi Sarayında (Congresium) saat 09.00'da başlayacak. Oy kullanma işlemi saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Seçimler sırasında Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen 420 kişi sandık başında görev yapacak.

ATO'nun 67 meslek grubunda, 248'i komite üyesi ve 181'i meclis üyesi olmak üzere toplam 429 üyenin belirlenmesi amacıyla yapılacak seçimlerde üyeler, ATO Kongre ve Sergi Sarayında kurulan 140 sandıkta oy kullanacak.

Oy verme işleminde şahıs firmaları, kimlik numarasını içeren kimlik belgesi ibraz ederek, tüzel kişiler ise yetki belgesi veya imza sirküleriyle kimlik numarasını içeren kimlik belgelerini ve müşterek yetkili olunması halinde müşterek yetkililerce imzalanmış dilekçeyi ibraz ederek oy atabilecek.

- 2 bin polis görev yapacak

Son bir ay içinde 24 bin yetki belgesinin düzenlendiği seçimlerde, oy kullanma işleminin sona ereceği saate kadar ATO birimlerince yetki belgesi düzenlenmeye devam edilecek.

Üyelerin, oy kullanacakları sandıkları kolaylıkla bulmaları için ATO Kongre ve Sergi Sarayının kapı girişlerinde ve hollerde sandık numaralarını gösteren yönlendirici tabelalar yer alacak. Sandık başlarında ise oy kullanılacak komitenin numarasıyla adları bulunacak.

Oy vermeye gelen üyelerin güvenliği için bina girişlerinde x-ray cihazlarıyla denetimler yapılacak. Seçimlerde, yaklaşık 2 bin polis görev alacak. Seçim tamamlanıncaya kadar ambulans ve itfaiye aracı hazır bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO'nun tarihinin en şeffaf seçim sürecini yaşadığını belirtti.

Seçimlerde yaklaşık 25 bin ATO üyesinin oy kullanmasını beklediklerini ifade eden Baran, "ATO'nun çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürmesinin devamı ancak sektörlerini hakkıyla temsil eden meslek komiteleriyle mümkündür. Bu nedenle üyelerimizi, kendilerini en iyi şekilde temsil edecek kişileri seçmek üzere sandığa davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, seçimlerde oy kullanmak için ihtiyaç olan yetki belgesinin, halihazırda ATO birimlerince düzenlenerek üyelere verildiğinin altını çizerek, "Üyelerimize, önceden gelerek yetki belgelerini almaları çağrısında bulunuyorum. Başvuran üyelerimize aynı gün içinde belgelerini teslim ediyoruz." ifadesini kullandı.

AA