Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi, Cuam günü yayınlanan rapora göre Nisan ayında 97.8 oldu. Bloomberg anketine katılan uzmanların tahmini verinin 100.4 seviyesinde gerçekleşeceği yönündeydi.

Tüketici Güven Endeksi MArt ayında 101.4 ile 2004 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı; Endeksin Nisan'da tahminlerin üzerinde gerileme kaydetmesinde Beyaz Saray'ın dış ticaret politikalarının etkisine yönelik endişeler etkili oldu.

Cari Koşullar Endeksi aynı dönemde 115.0 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki aya ilişkin veri 121.2 ile rekor düzeyde gerçekleşmişti. Beklentiler Endeksi ise 86.8 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayı verisi 88.8 idi.

Michigan Üniversitesi tüketici anketi direktörü Richard Curtin, "Küçük miktardaki çekilme tüm yaş ve gelir alt grupları tarafından ve ülkenin tüm bölgelerinde paylaşılıyor. Önemli olan şu; esasen Trump'ın ticaret politikalarının yerel ekonomiye olası etkisinden kaynaklanan son kayıplara rağmen güven hala göreceli olarak yüksek seyrediyor." dedi.