Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Fatih 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, şu mesajları verdi.

"OLAY SADECE KİMYASAL DEĞİL"

Son günlerde rejimin kimyasal silahlarla yaptığı bir saldırının ardından ABD ve Rusya'nın başını çektiği bir restleşmeye şahit olduk. Bu sabah erken saatlerde rejim hedeflerine yönelik sınırlı olduğu söylenen bir operasyon yapıldı. Bu gece uykusuz geçti, onu takip ettik. Rejimin daha önce yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması düşünelemezdi. Yapılan operasyonu doğru buluyorum. Olay sadece kimyasal değil. Konvensiyonel silahlarla bu insanların katbekat fazlası şehit edildi. 2011'de başlayan hadiselerden beri katledilen yüzbinlerce masum sivilin hesabını sorulmalı.

"SURİYE'DE OYNANAN OYUN FARKLI"

Maalesef Suriye'de oynanan oyun başkadır. Yapılan iş önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el atında desteklenip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütü ile asıl projeyi hayata geçirmektir. Bunları kimse görmezden gelemez. Eğer hedef DEAŞ ise biz DEAŞ'a karşı mücadelemizi verdik. Fırat Kalkanı operasyonunda binlerce DEAŞ'lıyı oralardan attık.

"RUSYA - ABD GERİLİMİ BİTMELİ" MESAJI

Bu sabah Sayın May ile görüştüm. Bu atılan adımın içeriğini kendileri ile görüştüm. Tabii Rusya - Amerika arasındaki sıkıntının da bir an önce barışa dönük çözüme kavuşmasında kendileri ile konuştum. Biraz sonra Macron ile de görüşeceğim.