Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke paraları ABD'nin Suriye'ye düzenlediği askeri operasyon ve Rusya'ya yeni yaptırımlar tartışmalarıyla ikinci haftada da düştü. Asya Borsaları küresel büyümenin şirket kazançlarını destekleyeceği beklentisiyle yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 9 Mart'ta sona eren 5 günlük dönemin ardından en büyük yükselişini gerçekleştirdi ve yüzde 0.7 yükseldi.

Rus rublesi, ABD Başkanı Trump'ın " Rusya ile ilişkilerimiz hiç bu kadar kötü olmamıştı" ve "Rusya, Suriye'ye yapacağımız operasyon için hazır olsun" açıklamalarının ardından en kötü performanı gösteren para birimi oldu.

Hindistan hazine tahvilleri 6 haftada ilk haftalık kaybını yaşadı. Hindistan Merkez Bankası (RBI), hazine tahvillerinde yabancı yatırımcı limitini yüzde 5'ten Mart 2020'ye kadarki mali yılda yüzde 6 'ya yükseltti.

Türk Lirası en kötü performans gösteren para birimleri arasında yer aldı. Lira, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın "İhtiyaç halinde ek sıkılaştırma yapılabilecek" açıklamasının ardından kayıplarını azalttı.

Çin Yuanı, yetkililerin finans sektörünü açma planlarıyla ilgili açıklamalarına bağlı olarak Asya para birimleri içinde en iyi performansı gösterdi.

Güney Kore Wonu yatay seyretti, merkez bankası politika faizini yüzde 1.5 seviyesinde sabit tuttu.

Malezya Ringiti ikinci haftada da düştü.

Endonezya'da devlet tahvilleri haftalık kazançlarını genişletti. Moody's, Endonezya'nın kredi notunu Baa2 seviyesine yükseltti. Ükenin not seviyesi çöp seviyesinin iki kademe üzerinde görünümü ise durağan.

Güney Afrika Rand'ı kayıplarını genişleterek üçüncü haftaya taşıdı