Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Berenberg Avrupa Ekonomisti Carsten Hesse Bloomberg HT'deki Piyasa Hattı programında Hande Demirel'in sorularını yanıtladı.

Hesse Türk ekonomisinin aşırı ısınma durumunda olduğunu belirterek "yüksek büyüme rakamları geldi ama diğer taraftan yüksek cari açık, yüksek enflasyon ve ticaret açığı var. Önümüzdeki ay hızlı bir büyüme olacak. Bu da ekonominin aşırı ısınmasına neden olacak ve TL için olumsuz olacak" dedi.

"RİSKLER ARTIYOR"

Hesse erken seçim beklentisine ilişkin "Erken seçim istenmesini anlıyorum çünkü ekonomi geçen çeyreklerde gayet iyi performans gösterdi ama riskler artıyor. Ticaret savaşı korkularıyla ve Euro Bölgesi'nde zayıflama gibi işaretlerle olumsuz etki olabilir. Bu yüzden de seçimi erken yapmak istiyorlar. Ama yatırımcılar için kayda değer riskler var. TL de bu nedenle erken seçim açıklamasına olumsuz tepki verdi" diye konuştu.

TL'de son 1 -2 yılki trendin değişmesini beklemediğini belirten Hesse "Çünkü enflasyon çok yüksek. Yatırımcılar aldıkları riskin karşılığının olmasını istiyorlar. TCMB de faiz artırma baskısı altında ama bu adımı atmıyor. Bu yüzden ben TL'de değer kaybının süreceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.