Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini %8.4'e yükseltmesini değerlendiren uzmanlar bu revizyonu sınırlı bulduklarını bildirdi.

İş Yatırım Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu Bloomberg HT'ye "Yıl sonu tahminimiz %11 seviyesinde. Piyasa beklentileri de bugünkü beklentilerin üzerinde. Çetinkaya'dan sıkı duruşun devam edeceğini duyduk. Biz Haziran'da da Merkez Bankası'nın enflasyon dinamiklerine bağlı olarak bir faiz artışına daha gidebileceğini düşünüyorduk. Başkan Çetinkaya bugün gerekirse faiz artışı olabileceğine dair de ipucu verdi." değerlendirmesini yaptı.

- SADELEŞME VURGUSU

Ekonomist Haluk Bürümcekçi de çok sınırlı biz revizyon olduğunu belirterek "Çünkü anketlerde beklenti % 10'lara çıkmış durumda. Enflasyonun yıl sonunda % 8'lere gerilemesi çok gerçekçi durmuyor.

Onun dışında toplantının en önemli konusu sadeleşmeydi. Haziran toplantısına kadar sadeleşme senaryoları duyacağız. Piyasa da bence bu mesajı TL'yi destekleyici bir mesaj gibi görmüşlerdir" dedi.

Bürümcekçi 'gelecek toplantıda faiz artışı bekler misiniz' sorusuna "şartlara bağlı, Haziran'a kadar kur bu sakinliğiyle devam ederse operasyonel çerçevede değişiklikle yoluna devam edecektir. Kur baskısı görülür, enflasyon kötüleşirse belki bir ayarlama daha yapılabilir" yanıtını verdi.