Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimlerinin çoğu ve tahviller, dolardaki değer kaybı ve yatırımcıların ABD istihdam verisi ile Pekin'deki görüşmelere odaklanmalarıyla sınırlı yükseldi. Bölgedeki Borsaların düşüşüne Hong Kong öncülük yaptı.

Mizuho Bank'ta kıdemli Döviz stratejisti Ken Cheung, "Piyasa, izlenecek politikayla ilgili sınırlı bilgi verilen FOMC toplantısını kavramaya çalışıyor, Çin-ABD görüşmelerine dair şüpheleler sürerken yatırımcılar ihtiyatlı" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.3 düşmesinin ardından yüzde 0.1 değer kaybetti.
Avustralya Doları üçüncü günde de yükselirken, Avustralya Mekez Bankası (RBA) enflasyon tahminini yükseltti.Tayvan Doları, gelişen Asya para birimlerindeki kazançlara öncülük yaptı. MSCI EM Asia Endeksi, üçüncü günde de düştü ve üçüncü haftalık düşüşüne hazırlanıyor.


Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini beş günde ilk kez artırırken (yüzde 0.33) ters repo ile piyasaya 20 milyar yuan (3.2 milyar dolar) fon sağladı. Çin'de Caixin bileşik PMI'sı Nisan ayında 52,3 oldu; Mart'ta 51.8'di.


ABD Doları/Güney Kore Wonu paritesinin, yatırımcıların ABD-Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin sonuçlarını beklemelerinden dolayı ABD'deki istihdam verileri öncesinde dar bir aralıkta ortalama 1.070 seviyesinde hareket etmesi bekleniyor.
ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesi yatay seyrederek haftalık kazancına yöneldi. Endonezya Rupisi, tahvil çıkışlarıyla yaklaşık 16 ayın düşüğünde.Tayland Bahtı üçüncü haftada da düşüşe hazırlanırken, Aralık 2016'dan bu yana gerçekleşen en uzun düşüş serisi oldu.


Malezya Ringgiti, 9 Mayıs'ta seçim öncesinde Şubat'ın ortasından bu yana yaklaşık en düşük seviyesine indi.
Tayvan Doları, yabancı yatırımcıların bu çeyrekte net 3.5 milyar dolar değerinde hisse satışlarıyla yaklaşık dört ayın düşüğüne indi.