Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:30'da güncellendi)

Hisse senetleri gündeki yedi haftanın en yükseğine doğru tırmanırken, dolar zayıf gelen enflasyon verisinin Fed'in faiz artış adımlarında hızlanmaya gerek duyulmadığını göstermesiyle düştü.

Çip üreticileri ABD hisse göstergelerinde kazanca doğru yol alırken, faiz-duyarlı hisseler 10 yıllık tahvillerin yüzde 2.97'ye gerilemesiyle birlikte "iyimser atmosferi" yükseltti. Küçük sermayeli hisselerin göstergesi rekora hazırlandı ve gelişen piyasa hisseleri, küresel borçlanma maliyetindeki daha elverişli görünümle ralli yaptı. Dolar 21 Mart'tan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Sterlin İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) faizleri değiştirmeme kararı sonrasında zayıfladı.

ABD enflasyon verisi, otomobil ve uçuş maliyetlerinin geçen hafta düştüğünü gösterdi. Böylelikle Fed'in hedefinini öenmli ölçüde aşma olasılığını azaltmış oldu. S&P 500 Endeksinin 100 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkması ve Ocak ayı sonlarından bu yana sürdürdüğü aşağı yönlü trendini kırmasıyla boğa piyasasına enerji kattı.

Bleakley Financial Group Şef Yatırımcısı Peter Boockvar, "Enflasyon verisinde olumsuz bir sürpriz gerçekleşmemesiyle Piyasa derin bir nefed aldı" dedi.
Gelişen ülke piyasası daha açık bir şekilde istikarlı olduğunun sinyallerini verdi. MSCI Gelişen Piyasa Endeksi dördüncü günde de yükseldi. Avrupa hisseleri dört günlük yükseliş çizgisini durdurdu.

Hisse senetleri

* S&P 500 Endeksi yüzde 0.9 yükseldi.

* Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 düştü.

* MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 1.4 yükseldi ve dört gündür yükseliş kaydetti.

* MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 tırmandı ve 3 haftanın en yükseğine çıktı.

Para birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.7 düştü.

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 yükseldi ve 109.4 seviyesinde seyretti.

*Euro, yüzde 0.6 değer kazandı ve 1.1925 dolara çıktı.

Tahviller

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, yaklaşık 2 baz puan düştü ve yüzde 2.97'e indi.

Emtia

*Batı Teksas Petrolü (WTI) yüzde 0.3 yükseldi ve varil başına 71.38 dolara ulaştı


*Altın, yüzde 0.6 yükselerek, 2 haftanın zirvesine çıktı ve ons başına 1,320.66 dolardan alıcı buldu

(23:30'da güncellendi)