Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Doları'ndaki ve ABD hazine tahvil faizlerindeki düşüş Asya para birimleri ve tahvillerini desteklerken Malezya'daki genel seçimlerde Mahathir Mohamad'in beklenmedik başarısı Malezya Ringgit'inde ve Malezya tahvillerinde düşüşe neden oldu.

Salı günü açıklanacak olan Çin perakende satışlar ve sanayi üretimi ile ABD perakende satışlar verileri bu hafta Asya para birimlerine yeni bir yön verebilir.

Singapur ANZ'de Asya araştırma müdürü Khoon Goh, "ABD tahvil faizlerindeki ve ABD Doları'ndaki düşüş ve geçen hafta beklentiden düşük gelen TÜFE verisi bu sabah Asya paralarının yükselişine destek oldu. Malezya Ringgit'indeki düşüş, Lim Guan Eng'in Maliye Bakanı olarak atanmasının iyi karşılanmasıyla, seçim sonuçlarının ardından verilen offshore tepki ile kıyaslandığında hafif oldu" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düşerken 10 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan düşerek yüzde 2.96 oldu. MSCI EM Asya Endeksi geçen haftaki yüzde 2.6'lık sıçramanın ardından yükseldi.

JAPONYA

Japon Yeni, yedi haftalık düşüşün ardından sıınırlı yükseldi.

AVUSTRALYA

Avustralya Doları dördüncü günde de yükseldi

GÜNEY KORE

Güney Kore Wonu gelişen Asya para birimlerindeki yükselişe öncülük yaptı. NH Futures yayımladığı notta, " ABD Doları/Güney Kore Wonu paritesi, düşük ABD tahvil faizinin risk iştahını desteklemesiyle Pazartesi günü ortalama 1.060 seviyesinde hareket edecek, ABD hisselerindeki kazançlar algıyı desteklese de yerel ithalatçılar tarafından yapılan dolar alımları muhtemelen spottaki düşüşü 1.065 seviyelerinde sınırlayacak" dedi.

ÇİN
Çin Merkez Bankası (PBOC) yuan fiksingini ikinci günde de, yüzde 0.28 artırdı. 200'den fazla Çin hissesi MSCI endekslerine eklenecek.


HİNDİSTAN
ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vedi uzlaşmalı kontratlar geçen hafta yüzde 0.8 yükselmesinin ardından yatay seyretti.

MALEZYA
Mahathir'in dönüşü Malezya Borsalarında hareketliliğe neden olabilir.

FİLİPİNLER
Piyasalar bugün resmi tatil nedeniyle kapalı.

TAYVAN
Tayvan'da başbakan yardımcısı en uygun zamanda asgari ücretleri yükselteceklerini açıkladı.