Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin Yeni Başkanı Erhan Topaç Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Topaç Türkiyedeki yatırımcı sayısının düşük olduğunu, yatırımcı seferberliği olabileceğini söyledi. 

Yeni dönemde Sermaye Piyasası Birliği'nin öncelikli 2 hedefi olduğunu belirten Topaç "Biri, sermaye piyasalarında yatırımcı sayısının artırılması, diğeri de İstanbul Finans Merkezi çalışmalarına en üst düzeyde destek vermek. Bu konuda önemli misyon üstleneceğiz." dedi.

Türkiye'deki yatırımcı sayısının düşük olduğunu bunun için yatırım seferberliği düşündüklerini kaydeden Topaç "bu ciddi bir çalışma olacak. Sermaye Piyasaları Birliği olarak finans merkezi çalışmalarına ciddi destek verdik. Bu desteği sürdüreceğiz. Rekabet edebilir bir İstanbul Finans Merkezi için ne eksiğimiz var tespit edip rapor yazacağız, bu çok önemli bir misyon." dedi.

HALKA ARZDA ERTELEMELER

Halka arzlarda son ertelemeleri değerlendiren Topaç "halka arzlarda aslında seneye iyi başladık, bu yıl 7 halka arz yapıldı, bunu olumlu değerlendirdiyorum. Birkaçı ertelendi, bu bu tam bir konjonktür konusu oldu, Dövizde artış oldu, seçim ilan edildi. Bunların etkisi geçince Türkiye yeni ekonomik programla yatırımcı güvenini sağlarsa yaz sonu ve Kasım gibi bazıları tekrar gelebilir" açıklamasını yaptı.