Gelişen ülke paraları jeopolitik endişelerle aşağı yönlü
-
Gelişen ülke paraları Kuzey Kore ile ilgili gelişmeler ve küresel ticaret tartışmalarıyla aşağı yönlü
Asya para birimleri, FED'in tutanaklarında nispeten güvercin bir tutum sinyali verilmesinin ardından Kuzey Kore'yle ilgili gelişmeler ve küresel ticaret tartışmaları ile yatay veya aşağı yönlü seyir izledi. Asya hisseleri Endonezya Ve Malezya hariç yükseldi.
Oanda Corp.'ta Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes yayımladığı notta, "Asya para birimleri defansif duruşlu işlemlere devam edecek" dedi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yatay seyrederken 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek yüzde 2.98 oldu. MSCI EM Asya Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Çarşamba günkü kayıplarını azalttı.
FİLİPİNLER
Filipinler Pesosu Asya para birimlerindeki kayıplara öncülük etti.
ENDONEZYA
Endonezya Rupisi, sınırlı toparlanma gösterse de Ekim 2015'ten bu yana en düşük seviyeye yakın seyrediyor. Endonezya'da 2 yıllık hazine tahvilleri daha fazla faiz artışı endişeleriyle sert düştü.
GÜNEY KORE
Güney Kore Wonu, FED'in güvercin tavrıyla bir haftadan daha uzun bir sürenin en yükseğinde. Güney Kore'de 10 yıllık tahvilli kazançlara öncülük yaptı.
ÇİN
Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.07 düşürürken yüzde 2.7 faizle 20 milyar yuan değerinde 14 günlük, yüzde 2.55 faizle yine 20 milyar yuan değerinde 7 günlük ters repo işlemi gerçekleştirdi.
MALEZYA
Malezya Ringgiti, Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye indi.