Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre, İngiliz iş dünyası şirketler en kötü durum için planlarını uygulamaya koymaya başlarken, Başbakan Theresa May'e belli başlı Brexit kararlarını almaya devam etmesini söyledi.

Havacılıktan perakende sektörüne pek çok şirketin yöneticisi Maliye Bakanı Philip Hammond ve Brexit Bakanı David Davis ile Downing Caddesi'nde bir araya geldi. Theresa May bu toplantıları Brexit hakkında tartışmak, yatırımları ve hükümetin sanayi stratejilerini belirlemek için düzenli olarak gerçekleştiriyor.

Bu toplantılara katılanların aktardıklarına göre, görüşme olumlu geçti ve planlanandan uzun sürdü. Ancak iş dünyası "açıklık" ihtiyacına vurgu yaptılar ve May'i önemli kararlar almak için devam etmek konusunda uyardılar.

10 aydan daha kısa bir zamanda Avrupa Birliği'nden tamamen ayrılması gereken İngiltere hükümetinin, en büyük ticaret partnerinden koptuktan sonra ne tür bir pazarlama ve gümrük ilişkileri kuracağını düzene koyması gerekiyor. Görüşmenin Brexit'ten sonra iş dünyasını nasıl bir hayatın beklediği ya da İngiltere'de çalışan yabancılara ne olacağı konusunda duraksadığı belirtiliyor.