Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Wonu, gelecek hafta gerçekleşecek olan Trump-Kim görüşmesine dair iyimserlik havasıyla yükselirken diğer para birimleri karışık seyretti. Hazine tahvilleri ve hisseler risk algısının sağlam kalması nedeniyle dar bantta işlem gördü.

Singapur'da National Australia Bank'ta piyasalar strateji müdürü Christy Tan, "ABD verisi, ticaret savaşı tehtidinden daha ağır bir odaklanma getirecek gibi görünüyor" dedi. Hong Kong'da, Sumitomo Mitsui Asset Managements'da ekonomist Tetsuji Sano, "Asya para birimleri Euro karşısında dolardaki konsolidasyonla dengelendi ve bu durum Güney Kore Wonu için olumlu" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yatay seyrederken, 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek yüzde 2.94 seviyesine geldi. MSCI EM Asya Endeksi üç günlük kazancın ardından düştü.

Japon Yeni, risk iştahındaki gelişmelerle iki haftanın düşüğüne geriledi. Güney Kore Wonu dördüncü günde de yükselirken Malezya Ringgiti ve Endonezya Rupisi düştü. Çin Merkez Bankası (PBOC), "günlük yuan fiksingini yüzde 0.08 artırırken piyasaya 70 milyar yuan (10.9 milyar dolar) fon sağladı.

ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yatay seyretti. Endonezya Rupisi son 7 günde ilk kez düştü