Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya tahvilleri, yeni kurulan hükümete ve bu hükümetin politika platformuna ilişkin endişelerin yatırımcıları tedirgin etmeye devam etmesi ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Düşüşler, son bir hafta sert hareketler gösteren iki yıl vadeli tahviller öncülüğünde gerçekleşti. İtalya'nın yeni Başbakanı Giuseppe Conte Salı günü, büyük ölçüde Beş Yıldız Hareketi-Birliği koalisyonunun ana hatlarını çizdiği platforma bağlı kalarak yaptığı konuşmanın ardından Senato'da güvenoyu aldı.

Commerzbank AG stratejistleri Rainer Gunterman ve Christoph Rieger tarafından müşteriler için hazılanan notta, "Piyasaların İtalya'nın popülist hükümetine ilişkin yeni gerçeklikle karşı karşıya kalması ile birlikte, tedirginlik tekrar ön plana çıktı," dedi ve "Conte, parlamentoya yaptığı konuşmada, hükümetin koalisyon anlaşmasında altı çizilen zorlayıcı planlarının, kaydadeğer bir şekilde daha fazla harcama yapılan bir ortamda, er ya da geç uygulanacağını tekrarladı" dedi.

Londra'da Kamuoyuna açıklama yapma yetkisi olmadığı için adını vermeyen bir tradera göre, uzun vadeli uluslararası yatırımcılar İtalyan tahvillerini almayı durdururken, hedge fonları kısa pozisyonlarını artırıyor.

İki yıl vadeli İtalya tahvillerinin faizi Londra saati ile 08:17'de 24 baz puan yukarıda yüzde 1.25 seviyesinde seyrediyordu. 10 yıl vadeli tahvillerin faizi ise dokuz baz puan yükselirken, Almanya 10 yıllıklarının getirisi dört baz puan tırmandı.