Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Piyasalar seçim virajı öncesi satış baskısı altında..Dün %1.5 düşüşle 93.043,28 puandan kapanan Borsa İstanbul haftanın 2. işlem gününde de %0.5 düşüşle 92 bin puanda seyretti, ardından yükselişe geçti

Türk Lirası da bugün dolar ve euro karşısında değer kaybediyor. Dün 4.67 - 4.74 bandında dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL yeni günde de 4.75'i aştı.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye seçim öncesi belirsiz ortamda yatırımcıların risklerini düşük tutmaya çalışacağını söyledi.

Bugün ABD ile Çin arasında ticaret savaşının kızışmaya devam etmesinin global piyasalarda satış baskısını artırdığını belirten Kudaloğlu bunun içeride yansımasının olacağını söyledi. Kudaloğlu borsaya ilişkin olarak "Seçim öncesi kritik haftadayız. Siyasi belirsizlik sona ermeden yabancı ilgisi beklemiyoruz. Dolayısıyla bu hafta endekste yükseliş trendi beklememek gerekir" diye konuştu.

Dolar/TL'de 1 aylık beklenen oynaklık, diğer gelişen ülke para birimlerine göre daha yüksek

"DOLAR 4.80'E GİDEBİLİR"

Kurda 4.75 direncinin kritik olduğunu belirten uzman "Bu seviye kırılırsa 4.80'e doğu gidebilir. Bu noktadan sonra global etkileri muhtemelen daha fazla göreceğiz çünkü Merkez Bankası zaten atılması gereken adımları attı, bundan sonra performans, dışarıdaki gelişmelere daha bağlı olacak." değerlendirmesini yaptı.

Kudaloğlu seçim öncesinde kurda 4.80'in aşılmasını beklemediğini de sözlerine ekledi.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner ise Bloomberg HT'ye kısa vadede güvenin sağlanmasının piyasalar için en önemli nokta olduğunu belirterek "seçimden sonra özellikle ilk 1 ayki her söylemin bence piyasalara çok ciddi etkisi olacaktır çünkü artık birşeylerin bundan önceki gibi olmaması gerektiğini rakamlar zaten çok net gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.