Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Omurga Portföy GMY Aybek Sel seçimler sonrası piyasaların yurt dışı kaynaklı hareket edeceğini ve dalgalanmaların sürebileceğini söyledi.

Son günlerde yurtdışı kaynaklı satışlar yaşandığını belirten Sel gelişen piyasalardan Mayıs ayında yaklaşık 2.5 milyar dolarlık çıkış olduğunu ifade etti. Sel, "doların güçlenmesi, Fed'in ve gecikmeli olsa da Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi bırakıp sıkılaşmaya gitmesi ve likiditenin azaldığı bir ortama girilmesi satışlardaki en büyük unsur. Bu dalgalı ortamları yaşamaya devam edeceğiz. MB'lerin likidite çekmeye devam etmeleri, faiz artırımları, ticaret savaşları, Almanya'da koalisyon krizi gibi faktörler eklendikçe dalgalanmalar bize yansıyacak" diye konuştu.


SEÇİM BEKLENTİSİ

Sel, seçimlerin tekrarlanmasının piyasa için olumsuz olacağını belirterek şu açıklamayı yaptı; "Seçimler tekrarlanmazsa biraz daha sakinleşiriz ama bu sakinleşmenin fiyatlamaya etkisi çok az olabilir, çünkü yurt dışında ne olacağına çok bağlıyız...

Tüm gelişen ülkeler mercek altında, hızlı çıkışlar var, cari fazlası olan Kore gibi ülkeleri bile etkilemesinden korkuluyor. Dolayısıyla 'seçim bitti herşey iyi olacak' diye mükemmel bir ortamla karşılaşmayı bekleyemeyiz. Bu yaz ve yıl sonuna kadar dalgalanma daha yoğun olabilir"