Advertisement
HABERLER ABONE OL

(Güncellendi 14:20)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimin tek kaybedeni AK Parti, kazananı demokrasidir" dedi.

Kılıçdaroğlu,"OHAL vardı, baskılar vardı, bıçaklananlar vardı. Yılmadan görevlerini yapan CHP'li gençlerimiz vardı. Radyoları, televizyonları, yüzde 95'i kontrol ettiler. Sevgili vatandaşlarıma hatırlatmak isterim. Daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanları görevlerini bırakırdı, Valiler rahat çalışsın diye. Adalet Bakanı istifa ederdi, adalete gölge düşmesin diye. Onlar da istifa etmediler. CHP'nin hangi koşullarda zoru gerçekleştirdiğini bilmesini isterim. Ne yaptılar? Seçimlerle toplumun üstündeki ölü toprağını, korkuyu kaldırdılar? AK PArti'ye 7 puan kaybettirdiler. Tüm tv, radyolara, baskı, şantajlara rağmen yaptılar. Bu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz yapabilirz algısını herkese anlattılar. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Bu milletin demokrasiye özlemi var. Birlikte yaşama özlemi var. Kavgadan uzak durma özlemi var. Duvarın bir kısmını yıktık. Azimle duvarın diğer kısmını yıkacağız. Bu seçimin tek kaybedeni vardır, AK Parti'dir. Parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Kazanan demokrasidir" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Öncelikle bizim sesimizi bir şekilde Türkiye'ye duyuran arkadaşlara teşekkür ediyorum. Oy kullanan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bir başka teşekkürüm gönüllü demokrasi savunucularına. Hiçbir şey beklemeden binlerce gönüllü görev yaptı. Hiçbir beklentileri yoktu. Bu ülkede demokrasi olsun diye yola çıkıp bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Bütün baskılara şantajlara, tepkilere rağmen yüreklice görev yapan CHP örgütlerine teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun itibarını biz koruyacağız, milletin bize verdiği yetkinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz, o yetkiyi nasıl kullanacağımızı da biliyoruz. Duvarın bir kısmını yıktık, aynı azim ve kararlılıkla duvarın geri kalan kısmını da yıkacağız. Bu seçimin tek kaybedeni vardır, AK Parti'dir, 7 puan kaybetmiştir, kazanını da demokrasidir" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu başlıklara da değindi:

Muharrem İnce'nin açıklamaları - "Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama, yürütme ve yargıyı kendine bağlayan adam tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Güçler ayrılığını getirecekse, Anayasayı düzenleyeceğiz diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Seçim sonuçlarında her şey olabilir."

Mahir Ünal'ın açıklamaları -  Biz dış telkinlerle kendi politamızı oluşturmayız. Biz demokrasiyi savunuyoruz. 

İstifa çağrıları - Muharrem Bey'in CHP'den çok oy almasını savunduk zaten. Dolayısıyla biz Muharrem Bey'in bütün çalışmalarına katkı verdik. Gösterdiği performansı yerinde bulduk. CHP'den çok oy almasaydı sorun çıkacaktı. Partide ne olacağına partililer karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. Duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Koltuk sevdalısı olanların bu partide yeri yoktur.