Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Can Pamir seçim sonrası piyasa beklentilerini paylaştı.

Piyasaların seçim sonuçlarına çok olumlu tepki vermediğine dikkat çeken Pamir "Piyasanın seçim sonuçlarını daha olumlu karşılamasını beklerdim, çünkü diğer seçimlerde benzer sonuçlar olduğunda kur ve Borsa tarafında ralliye benzer artışlar görmüştük." dedi.

"EKONOMİK SIKINTILAR DEVAM EDİYOR"

Pamir sonrasına dair "Kabinenin belli olması, OHAL'in kalkması piyasayı biraz rahatlatacaktır ama zaten mevcut durumdaki ekonomi yönetiminden daha değişik bir şey oluşturulması kolay değil, bu belirlendikten sonra piyasalarda müthiş düzeliş beklemek bence çok gerçekçi değil. Çünkü maalesef ekonomik sıkıntılar devam ediyor." yorumunu yaptı.

Pamir bu durumda dolarda da sert düşüş beklemediğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı; "ABD, İran gibi ülkelerle ilişkilerde yaşanan ve jeopolitik konularda yaşanan sıkıntılar seçim öncesinde ötelenmişti, şimdi onlarla da uğraşmaya başlayacağız. Dolayısıyla kabine oluşturduktan sonra ve OHAL kalktıktan sonra müthiş olumluya gidiş beklemiyorum. Bir miktar düzeltme olabilir ama bunların akabinde dolarda 4.40 gibi seviyeleri hiç tahmin etmiyorum" diye konuştu.