Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarında ABD'nin Çin'e yeni gümrük tarifeleri uygulamaya başlayacağını belirttiği 6 Temmuz Cuma gününe doğru mevcut durumun daha da kötüleşebileceği endişeleriyle Çin Yuanı öncülüğünde düştü.

Singapur'da Nomura'da dolar stratejisti Dushyant Padmanabhan, "Piyasalar bir sonraki katalizörü beklerken biz biraz daha bekleme tarafındayız" şeklinde açıklama yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.5 sıçramasının ardından yatay seyir izlerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi 2.87 seviyesinde, MSCI EM Asya Endeksi ikinci günde de düştü.
Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine çekti. Güney Kore'de enflasyon verisi beklentilerin altında gerçekleşti.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.51 azaltarak 6.6497 yaptı. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı konratlar Pazartesi yüzde 0.4 yükselmesinin ardından yatay seyirde.

Tayland Bahtı sekiz ayın düşüğüne indi. Tayvan Doları  8 ayın düşüğünde. Japon Yeni beşi günlük düşüşün ardından yükselirken Avustralya doları, Avustralya Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasından önce düştü.