Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:30'da güncellendi)

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar ikinci çeyrek kar açıklamalarına odaklanırken yön bulmakta zorlandı. Çin'in ABD ile olan ticaret fazlasının rekor seviyede gelmesi, korumacı gerilimlerin hala geride kalmadığı konusunda hatırlatıcı oldu. Sterlin, Brexit çıkmazının derinleşmesiyle değer kaybetti.

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq vadelileri, JPMorgan, Wells Fargo ve Citigroup'dan gelen olumlu kar açıklamalarının ardından kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Stoxx Europe 600 Endeksi, ticaret hacminin 30 günlük ortalamanın yüzde 20 aşağısında olmasıyla birlikte yükseldi. 

 

Dolar güçlendi ve ABD Hazine tahvilleri, yukarı yönde hareket etti. Euro ve yuan zayıfladı. Sterlin, ABD Başkanı Trump'ın İngiltere Başbakanı May'i Brexit önerisinin ABD ile gelecekte yapılacak ticaret anlaşmalarını "öldürebileceği" konusunda uyarmasının ardından iki haftanın en düşük seviyesine doğru geriledi.

Bir yandan, Batı Teksas Petrolü (WTI), yeniden varil başına 70 doların üzerine çıktı. Çoğu metal değer kaybetti ve altın, bir yılın en düşük seviyesine indi. Gelişen piyasa hisseleri kazançlarını genişleterek beş haftanın ilk haftalık kazancına yöneldi.

Piyasalar

*Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saatiyle 08:05'te yüzde 0.2 yükseldi.

*S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 0.1'lik bir yükselişle beş ayı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, yüzde 0.1 kazanç sağladı.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 tırmandı.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi.

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladı ve iki haftadan daha fazla bir sürenin en düşük seviyesi olan 1.1635 dolardan işlem gördü.

*Sterlin, yüzde 0.4 değer kaybetti ve 1.3148 dolardan alıcı buldu.

*Yen, yüzde 0.05'ten daha az düştü ve 112.56 dolara geldi.

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 1 baz puandan daha az düştü ve bir haftanın en düşük seviyesi olan yüzde 2.84'e indi.

*Bloomberg Emtia Endeksi, yüzde 0.4 geri çekildi.

*Batı Teksas Petorlü (WTI), yüzde 0.4'lük bir yükselişle varil başına 70.58 dolara ulaştı.

*Altın, yüzde 0.7 geriledi ve yılın en düşük seviyesi olan ons başına 1,238.91 dolardan işlem gördü. 

(15:30'da güncellendi)