Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, ABD Başkanı Trump'ın güçlü doların rekabet güçlerini azalttığına dair şikayetlerinin dolar üzerindeki baskıyı sürdürmesinin ardından Güney Kore Wonu ve Japon Yeni öncülüğünde yükseldi. Hazine bonolarının çoğu düşerken, hisseler karışık seyretti.

Singapur'da Nomura'da stratejist Dushyant Padmanabhan, yayımladığı notta, "Asya para birimlerinde ve özellikle Çin Yuan'ında bir miktar rahatlama gözlemliyoruz ancak bunun geçici olduğuna yönelik riskler mevcut" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Cuma günü yüzde 0.8 düşmesinin ardından yüzde 0.1 düştü, ABD 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek 2.89 seviyesine geldi. MSCI EM Asya Endeksi düştü, Jakarta Bileşik Endeksi yükseldi.Japon Yeni dördüncü günde de yükseldi, Avustralya doları ve Yeni Zelanda doları değer kazandı.

Tayvan Doları ve Tayland Bahtı, Güney Kore Wonu'ndan sonra en çok yükselen Asya para birimleri oldular. Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini 0.12 artırırken, piyasaya 332 milyar yuan (49 milyar dolar) fon sağladı. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 değer kaybetti.