Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:20'de güncellendi)

Dolar, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte ekonomistlerin beklentilerinin hafif altında büyüdüğünü gösteren verinin ardından düştü ve ABD Hazine tahvilleri değer kazandı. ABD endeks vadeli kontratları kazançlarını geri verdi.

ABD gayrı safi yurt içi hasılası (GSYH) Haziran'da sona eren üç aylık dönemde yıllıklandırılmış rakamla yüzde 4.1 büyüdü. ABD Başkanı Donald Trump bugün erken saatlerde, bu verinin ABD ekonomisinin "harika" durumda olduğunu göstereceği tahmininde bulunmuştu. Standard & Poor's 500 (S&P 500) ve Nasdaq endeks vadeli kontratları, Twitter Inc. ve Exxon Mobil Inc.'nin karlarının hayalkırıklığı yaratmasının ardından hafifçe aşağıda açılışı işaret etti. Stoxx Europe 600 Endeksi, banka ve telekomünikasyon şirketlerindeki kazançlarla birlikte yaklaşık iki ayın en iyi haftalık kazancına yöneldi.

ABD GSYH verisi, yatırımcıların dikkatlerinin merkez bankalarına dönmekte olduğu bir dönemde, Fed'in para politikasında izlediği yolun altını çizdi. Japonya'da, haberler, Japonya Merkez Bankası yetkililerinin getiri eğrisi politikalarının yan etkilerini azaltmanın yollarını tartıştığını gösteriyor. Avrupa Merkez Bankası, Perşembe günkü açıklamasında, tahvil alımlarını sona erdirmeye yönelik plana bağlı kalacağını kaydetti ve faizi "en erken 2019 yazı boyunca" değiştirmemeyi taahhüt etti.  

Hisse senedi piyasalarında, tarderların dikkatleri, Amazon.com Inc.'nin Perşembe günü açıklanan güçlü finansallarının Facebook Inc.'nin hisse fiyatında tarihi düşüşe neden olan zayıf rakamlarını dengelemesi sonraso şirket karlarında kalmaya devam ediyor.

Hisse Senetleri

*Stoxx Europe 600 Endeksi New York saati ile 08:33'te yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu ve altı haftanın en yükseğine çıktı.
*S&P 500 endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 geriledi ve son bir haftada ilk kez aşağı yönde hareket etti.
*İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
*Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0.4 tırmanarak altı haftanın zirvesine ulaştı.
*MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.3 yükselerek beş haftayı aşkın sürenin zirvesine çıktı.
*MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükselişle beş haftanın zirvesine ulaştı.

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
*Euro dolar karşısında yüzde 0.05'ten az düşerek 1.1638 ile dört haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi.
*Sterlin dolar karşısında yüzde 0.05'ten az düşerek 1.3104 seviyesine geriledi.
*Japon yeni dolar karşısında yüzde 0.2 ile son bir haftanın en büyük yükselişini gerçekleştirerek 110.99 seviyesine çıktı.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan ile bir haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirerek yüzde 2.96'ya indi.
*Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi değişmeyerek yüzde 0.40'ta kaldı.
*İngiltere'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puandan az yükselerek yüzde 1.278 ile bir haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı.
*İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puandan az düşerek yüzde 2.703'e indi.

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 0.1 düşerek varil başına 69.57 dolara geriledi.
*Altın yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,223.32 dolara çıktı.

(16:20'de güncellendi)