Advertisement
HABERLER ABONE OL

Medley Global Advisers Gelişen Ülkeler Kıdemli Analisti Nigel Rendell Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk oldu.

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulunmasının finans piyasalarını da etkilediğini belirten Rendell "ABD Başkan Yardımcısı Pence'in yaptırım sözü iki ülke ilişkileri açısından çok iyi değil. Bu yaptırımların neler olduğunu bilmiyoruz, sadece bir tehdit olarak da kalabilir, bu gelişme zaten iyi olmayan ilişkileri daha kötüleştirdi." yorumunu yaptı.

Yatırımcıların kurlarla, enflasyonla, para politikasıyla ilgili belirsizlik içinde olduklarını belirten Nigell Türkiye'ye ilişkin bu olumsuz algıyı deiştirmek için neler yapılması gerektiği sorusuna şu yanıtı verdi; "Türkiye - ABD ilişkileri düzelmeli, gelişmeler Başkanlar tarafından değil, diplomatlar tarafından değerlendirilmeli.

Piyasalar enflasyon, para politikası ve kur anlamında hayal kırıklığına uğradı. Enflasyon, %5 olan hedefin neredeyse 3 katına çıktı, belki %18'e çıkacak, bu noktada MB'nin faizleri artırması gerekir."

Rendell daha sıkı para politikasının kuru da stabil hale getireceğini dile getirdi.