Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri dünya merkez bankalarının (BOJ,BOE,Fed) bu hafta yapacakları toplantılar öncesinde Çin Yuanı öncülüğünde aşağı yönlü karışık bir seyir izledi. ABD, Japonya, İngiltere ve Hindistan merkez bankaları nın toplantıları bu hafta gerçekleşecek.

Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, yayımladığı mesajda, "Haftaya yavaş bir başlangıç oldu, ancak BOJ, BOE,Fed ve küresel PMI verileri sonrasında hızlı bir aksiyon alınması sürpriz olmaz" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü ABD büyüme verisinin analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 0.2 düşmesinin arsından yükseldi. MSCI EM Asya Endeksi, yedi günde ilk kez düştü.Endonezya Rupiahı ikinci günde de yükselişini sürdürdü.,

Offshorre Yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük referans kuru azaltmasıyla yaklaşık yüzde 0.5 değer kaybetti. PBOC günlük yuan fiksingini de yüzde 0.28 azalttı. Güney Kore Wonu 3. günde de değer kazandı.

Endonezya Rupiahı, Endonezya Merkez Bankası'nın (Bank of Indonesia) Cuma günü piyasalara müdahale ettiğini açıklamasının ardından yükseldi. Tayland'da piyasalar resmi tatil nedeniyle kapalı.