Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programında Gökhan Şen'e konuk oldu.

Afrika ziyaretlerinin pozitif geçtiğini belirten Kaan, Afika'nın MÜSİAD için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Türkiye'nin de BRICS'e dahil olma isteği olduğunu belirten Kaan "BRICS'in içinde olmamızın büyük faydası olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaan yıl sonunun 170 milyar dolar ihracatla kapatılacağını söyledi. Kaan yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin çok cazip bir ülke olduğunu ifade etti.

FİYAT İSTİKRARI

Kaan enflasyonun kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi; "Faiz sadece bir iktisadi parametre, bizim kırmızı çizgimiz. Enflasyona etkisi var ama burada sadece bir parametre.

Enflasyonun kontrol altına alınması konusunu daha çok önemsiyoruz. Özelikle gıda konusundada üretim artırılarak aracıları, maliyeti ele alınca ciddi bir düşüşün sağlanabileceğini söylemek istiyorum.

Merkez Bankası son dönemde faizlerde artışa geçmedi, bu bizim için çok güzel bir gelişme. Bundan sonraki süreçte faiz artmaması gerekiyor, biz de kurdan ziyade enflasyona odaklanmalıyız"

BAKAN ALBAYRAK'LA GÖRÜŞME

Bakan Berat Albayrak'la iş dünyasının bir araya geldiği toplantıyı değerlendiren Kaan "Katılan ekip çok memnun ayrıldı. Berat Bey piyasalar için olması gerekenleri yapacağını söyledi. Çünkü algı yönetimi önemli, o da bunun önemli olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra daha sade vergi sistemin istediğimizi belirttik, kendisi bu konuda çalışma yapacağını belirtti. Merkez Bankası hakkında konuşmamayı tercih edeceğini söyledi."

KURDAKİ YÜKSELİŞ

"Bizim kur konusunda çok fazla riski olan şirketlerimiz yok. Kur riski olan büyük şirketlerin %75'i bunu atlatacak, Dövizle borçlanıp döviz geliri olmayanların sıkıntıları var."