Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, politika toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında 10 yıl vadeli Japonya tahvillerinde işlem aralığının iki katına çıkabileceğini belirtti.

Para politikasının seyrine ilişkin değerlendirmede bulunan Kuroda, mevcut politikanın sürdürülebilirliğini güçlendirmeye karar verildiğini ifade etti.

Getiri eğrisi kontrolünde temel bir değişiklik olmadığını vurgulayan Kuroda, ETF alımlarının miktarını sürdürüldüğünü söyledi.

Uuzn vadeli tahvil faizlerinde artış beklenmediğinin altını çizen Kuroda, ekonominin potansiyelin üzerinde büyümeyi sürdüreceğini dile getirdi.

Kuroda, fiyatların ekonomik koşullara göre zayıf kaldığının altını çizdi.

Uuzn vadeli tahvillerin mevcut artı/eksi yüzde 0.1'lik bandın yaklaşık iki katına çıkacağını belirten BOJ Başkanı, fiyat ivmesinin devamını sağlamak için gerektiğinde politikada değişikliğe gidileceğini belirtti.

Yüzde 2 enflasyona doğru fiyat ivmesinin sürdürüldüğünün altını çizen Kuroda, enflasyonun kademeli olarak yükseleceğini söyledi ve hedefe ulaşmanın beklenenden daha fazla vakit alacağını ekledi.

Mevcut durumda daha fazla genişlemeye ihtiyaç görülmediğini dile getiren Kuroda, tahvillerin bir miktar daha fazla hareket etmesine izin verileceğini ve 10 yıllıklarda hareket bandının iki katına çıkacağını sözlerine ekledi. Buna karşın Kuroda, faiz artırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını da söyledi.

Enflasyonda yüzde 2'lik hedefe ulaşmak için bir takvim bulunmadığını söyleyen BOJ Başkanı, “Şimdiye kadarki politikanın yanlış olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Kuroda, fiyat hedefine ulaşılıncaya dek politikanın korunacağını dile getirdi.