Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Karadeniz'in afet imtihanıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "İnşallah bu felaketleri de atlatacağız ama ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz." dedi.


"EKONOMİK SAVAŞI DA BAŞARILI BİR ŞEKİLDE VERECEĞİZ"

Erdoğan, Doğu Karadeniz'in bu ara hep afet imtihanıyla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, "Hayırlısıyla bu afetleri atlatırız. İnşallah bu felaketleri de atlatacağız ama ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz." diye konuştu.

"DOLAR MOLAR YOLLARIMIZI KESMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'ta vatandaşlara sesleniyor. 

Erdoğan, "Dolar molar bizim yollarımızı kesmez. Tekrar söylüyorum, yastığı altında doları, eurosu olan varsa Türk Lirası ile bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere karşı cevabı olacaktır. Bugün değil de ne zaman? Yerli paramızla bunlara cevabı verelim" dedi.

"Her türlü senaryo bize vız gelir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize diz çöktürmek için yapmadıklarını bırakmadılar" ifadelerini kullandı. 

"FAİZ LOBİSİ BU ÜLKEYİ ÇÖKERTEMEYECEK"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ekonomimizde son günlerde yaşanan olumsuzluklar da bu çarpıklığın sonucudur. Türkiye'nin verilerinde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde suni finansal saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırıların sebebinin çok başka olduğu açıktır. Tüm ülkelerle çıkarlarımız uyuştuğu nokta işbirliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda müzakerelerle çözmeye çalışıyoruz. Bizim kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz. Tehditlere bakıp el ovuşturanlara hiç boşuna heveslenmesinler. Faiz lobilerine söylüyorum, bu milleti çökertemeyeceksiniz. Darbecilere teslim olmadığımız gibi ekonomik tetikçilerle de mücadele edeceğiz."

Haberturk.com