Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, ABD Doları'nın beş gün içinde ilk kez değer kaybetmesinin ardından kayıplarını geri aldi. Bölgesel hisselerin, diğer gelişen piyasalardan bulaşma riski endişesiyle beşinci günde de düşmesi risk algısını kırılgan hale getirdi.

Singapur'da INTL FCStone Global Payments'dan Mingze Wu, "Merkez bankalarının, para birimlerini güçlendirmek için yapacakları baskı, gelişen piyasalar üzerindeki volatiliteyi artıracak" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi beş günde ilk kez yükselirken, 10 yıllık ABD tahvili Salı günü 4 baz puan artmasının ardından yatay seyretti. MSCI EM Asya Endeksi, gelişen piyasalardaki bulaşma riski endişeyle dördüncü günde de düştü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.12 azalttı. Güney Kore Wonu, bir haftadan daha uzun bir sürenin en düşük seviyesine indi. Endonezya Rupiahı, 1998 Asya krizinden bu yana en düşük seviyenin yakınına geldi. Tayland Bahtı, bir haftadan daha uzun bir sürenin en düşüğüne gelmesinin ardından toparlandı. Malezya Ringgiti, Malezya Merkez Bankası'nın Çarşamba günü yapacağı toplantı öncesinde dokuz aydan daha uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi.