Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç Bloomberg HT'ye Türkiye'nin ikinci çeyrekte yüzde 5.2 büyümesini değerlendirdi.

Avdagiç büyüme rakamlarının bundan sonraki dönem için yol haritası olduğunu, Türkiye'nin büyüme kompozisyonunu değiştirmesi gerektiğini kaydetti.


Avdagiç "Türkiye'nin bundan sonra üretim ve ihracat odaklı büyümeye yönelmesi gerekir, imalat sanayinin büyümesini kolaylaştırıcı süreçler aktif olarak devrede olmalı. 3. çeyrekte kurdaki aşırı yükselişe bağlı olarak imalat sanayinin artarak devam etmesi için mutlaka bu kanalların, bu şirketlerin çalışması sağlanmalı" diye konuştu.

3. çeyrekte sanayinin büyümeye katkısına dair beklentilerini anlatan Avdagiç Temmuz'un kritik bir ay olduğunu, bazı ana sanayilerin tatile girdiğini, kurların da yükseldiği bir ay olduğunu belirterek "2. çeyrekte imalat sanayide büyüme rakamlarının 7. ayda da süreceğini düşünüyorum ama 8 ve 9. aylarda bir miktar düşebilir. Fakat kurların ihracatla ilgili oluşturduğu avantajından dolayı bunun yine yukarı yönelebileceğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.