Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İrlandalı ucuz havayolu şirketi Ryanair'in Almanya'daki operasyonunda pilotlar bir günlük greve gidecek.

Almanya'da Vereinigung Cockpit sendikası üyesi olan Ryanair pilotları, "çalışma koşullarının ve maaşların iyileştirilmesi" için 12 Eylül Çarşamba günü greve gidecek.

Ücretler ve çalışma saatleri konusunda Ryanair yönetimini müzakereye çekmeye çalışan Sendika, grevin Ryanair'in Almanya dışına tüm uçuşlarını etkileyeceğini belirtti. Grev yarın Türkiye saati ile 04.01'de başlayacak ve Perşembe günü 03.59'da sona erecek.

Sendika yöneticilerinden Ingolf Schumacher, "Pilotlara uzun yol şöförü muamelesi yapılıyor." demişti.

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre pilotlar en son Kasım 2017'de yüzde 20 zam aldı ve yıllık maaşlar 150 bin euro ila 200 bin euro arasında değişiyor.

Ryanair 2018 Mart ayında Türkiye’ye de uçuş başlatmıştı.

Ryanair'de temmuz ayında İspanya, Belçika, Portekiz ve İtalya'da kabin görevlileri greve gitmiş, şirketin 100 bin yolcuyu etkileyen 600 uçuşu iptal edilmişti.

Ayrıca ağustos ayında da çalışma koşullarını protesto eden pilotlar, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç ve İrlanda'da eş zamanlı greve gitmişti.

37 ülkede 86 havaalanında faaliyet gösteren ve geçen yıl 130 milyon yolcu taşıyan Ryanair, Noel tatili öncesindeki büyük bir grevi de sendikaları tanımama kararından geri adım atarak son anda önlemişti.