Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yeni Ekonomi Programı'nın açıklandığı geçen hafta sert dalgalanan ve haftayı 6.30 seviyelerinde tamamlayan kur yeni haftaya yükselişle başladı.

Daha sonra düşüşe geçen Dolar/TL bugün en düşük 6.0501 seviyesini test etmesinin ardından 6.0732 seviyesindem işlem görüyor. 10 yıllık tahvil faizi de 21 baz puan düşüşle %18.73'e geriledi.

 

Türkiye'de ev hapsinde bulunan rahip Brunson'ın 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılabileceği beklentisinin kurun düşüşünde etkili olduğu belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Rahip Brunson bu ay serbest bırakilabilir" dedi.

Son dakika gelen açıklamaya göre, Pompeo, "Türk yetkililerle Brunson'ın durumunu bu hafta konuşmayı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Bu hafta küresel piyasalarda bir numaralı gündem Fed'in faiz kararı olacak. Faiz oranlarının 25 baz puan artırılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye Fed'in faiz artışının fiyatlandığını ve faiz artışının dolara ekstra güç sağlamayacağını söyledi.

Kudaloğlu "Piyasaya vereceği sinyallere odaklanılacak. ABD ekonmisinde işler yolunda gidiyor, gelişen ülkelerde sıkıntı var. Fed bunları ne kadar göz önünde bulunduracak ,bu bizi en çok ilgilendiren konu olacak" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta ABD'deki temasları da piyasalar tarafından takip edilece