Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD ve Avrupa arasındaki büyüyen küresel ticaret ve siyasi anlaşmazlık endişeleriyle kazanç ve kayıp arasında dalgalandı. Güney Kore ve Hong Kong piyasaları tatil dolayısıyla kapalıydı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Singapur saatiyle 11:21'de 165.16 puan civarında yatay seyretti. Kazançlara tüketici şirketleri öncülük etti. Japonya'da Topix Endeksi,  yükselişini yedinci güne taşıdı ve Ekim 2017'den bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Şangay Bileşik Endeksi, uzun haftasonu tatilinin ardından ilk işlem gününde yüzde 0.6 düştü ve bankacılık hisseleri düşüşte etkili oldu.

Siyasi tansiyonun artması ve ABD-Çin arasında kızışan ticaret savaşları tartışmaları, küresel ekonominin olası gümrük tarifelerine dayanabileceği yolundaki iyimserlikle iki hafta güçlü yükselişler gerçekleştiren hisse senetlerini test ediyor.

Çin ticaret bakan yardımcısı Wang Shouwen "ABD'nin kısıtlamaları görüşmeleri durdurdu. Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi boğazına dayanmış bıçakla müzakere etmeyecek" dedi.

CMC Markets stratejisti  Margaret Yang "Geçtiğimiz haftasonu ve Pazartesi, ticaret gerginliğinin artması, Çin'in ABD ile ticaret konusunda beyaz bülten yayımlaması ve Brexit görüşmeleri gibi çok sayıda olay meydana geldi," dedi ve "Beyaz bülten ticaret savaşını yeniden piyasanın merkezine oturttu" şeklinde görüş bildirdi.