Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri,  Japonya hisselerinin yedi günlük rallisini durdurması ve yatırımcıların Fed toplantısından çıkacak kararı beklemeleri ile birlikte düştü.

 MSCI Asya Pasifik Endeksi  tüketici malları ve kamu hizmet hisseleri öncülüğünde Hong Kong saatiyle 10.42'de %0.1 düştü. Japonya'da gösterge Topix endeksi 1000 den fazla hissenin temettüsüz işlem görmesiyle bölgedeki en fazla düşen endeks oldu. Şangay Bileşik Endeksi MSCI'ın Çin hisselerinin ağırlığını yükseltmeyi planlaması ve ChiNext hisselerini eklemesiyle %1 değer kazanırken, Hang Seng endeksi  Salı tatilini takip eden günde %1.2 arttı.

 Traderlar Fed'den gelecek  muhtemel faiz artırım kararına ve gelecek dönem projeksiyonlarına odaklandı. Bloomberg'in düzenlediği bir anket, Fed'in 2019 Haziran ayına kadar her çeyrekte 25 baz puanlık bir artış yapmaya devam edeceğini işaret ediyor.

 Everbright Sun Hung Kai Co.stratejisti Kenny Wen yaptığı açıklamada, “Yatırımcılar Fed toplantısından önce pozisyon almamayı tercih ediyor. Eğer Fed tonunu şahine çevirise piyaslarda tekrar volatilite görülebilir" dedi. Wen ayrıca;  Arjantin Merkez Bankası Başkanı'nın istifası sonrası gelişen piyasalara ilişkin endişeler ve ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşıyla ilgili devam eden endişelerin de piyasa üzerinde baskısı olduğunu sözlerine ekledi.

 Özet

  • Japonya Topix endeksi %0.7 düştü, Nikkei 225 %0.1 yükseldi.
  • Hong Kong Hang Seng Endeksi %1.2 yükseldi, Hang Seng China
    Enterprises %1.7 yükselirken, Şangay Bileşik Endeksi %1 arttı.
  • Tayvan Taiex endeksi yatay seyretti.
  • Güney Kore Kospi endeksi %0.7 yükseldi; Kospi 200 %0.6 arttı.
  • Australia’s S&P/ASX 200 %0.1 arttı, Yeni Zelanda S&P/NZX 50 %0.1 düştü.
  • SGX NSE Nifty 50 futures % 0.1 düştü.
  • Singapore’un Straits Times Endeksi %0.4 yükselirken, Malezya KLCI Endeksi % 0.1, Philippine Stock Exchange Endeksi %0.6 düştü. Jakarta Bileşik Endeksi %0.4 yükseldi.