Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'nin New York kentinde düzenlenen Bloomberg Küresel İş Forumu'na politika ve ekonomi dünyasının önde gelen liderleri katıldı.

Forumda son günlerde küresel iş ortamının ana tartışma konularından biri olan ticaret savaşları konusu öne çıktı.

Bunun yanında değişen teknolojik ve demografik unsurların küresel ekonomiye etkileri de masaya yatırıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Bloomberg CEO'su Michael Bloomberg dünya liderlerine iş insanlarıyla işbirliği çağrısı yaparken, serbest ticareti ekonomik büyümeyi sağlamak için kullanmaları gerektiğini belirtti...

Küresel ekonomi gündeminde son günlerin sıcak konusu olan tarife savaşlarını da değinen Bloomberg, ayrılıklarla değil bir araya gelerek başarılı olunabileceğini ifade etti.

Foruma İngiltere Başbakanı Theresa May, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Malezya Başbakanı Mohamad Mahathır gibi politikacılar, IMF Başkanı Christine Lagarde, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney gibi ekonomi dünyasının önde gelen isimleri katıldı.


Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, IBM CEO'su Gimni Rometty ve Blackrock CEO'su Larry Fınk gibi iş dünyasının önemli temsilcilerinin de bulunduğu etkinliğe Türkiye'den Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner ve Ciner Medya Grubu Koordinatörü Didem Ciner de katıldı.