Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 25 Ekim 2018

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi heyeti ile İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, MİT Başkanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu ile Ekonomi Politikaları Kurulu toplantılarına başkanlık yapacak.

(Ankara/13.00/16.30/18.30/19.30/15.00/17.30)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Resmi Konut'ta Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmeier, Vietnam Büyükelçisi Pham Anh Tuan ve Ankara Erzincanlılar Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Seçen ile beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek olan Yıldırım, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı tarafından düzenlenen "Kayıp Aydınlanmanın İzinde: Uluslararası İmam Maturidi'nin Türk-İslam Medeniyeti'ne Katkılarının Araştırılması Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/13.45/15.30/17.00/18.00/19.00)

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YÖK'te düzenlenecek "Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi Tanıtım Programı'na" iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

4- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adli Tıp Günleri programına iştirak edecek.

(Antalya/09.30)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Dijital Şehircilik Zirvesi 2018"e katılıyor.

- Kurum, Beyşehir'de toplu açılış törenine iştirak edecek, ilçede ziyaretlerde bulunacak, Seydişehir Termal Tesisi'nde inceleme yapacak.

(İstanbul/09.00 / Konya/15.00-18.00)

3- TBMM KİT Komisyonunda, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün hesapları ele alınacak.

(TBMM/11.00-12.30)

EKONOMİ

1- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile görüşecek, heyetler arası toplantıya katılacak ve konuk bakan ile basın toplantısı yapacak.

(Ankara/13.30)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından kullandırılan desteklerin üçüncü çağrı sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Toplantısı ile Türkiye-Almanya JETCO Protokolü'nün imza törenine katılacak, basın açıklaması yapacak.

(Ankara/11.00-17.30)

4- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Azerbaycan'da Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na katılacak, şehitlikleri ziyaret edecek.

(Bakü)

5- Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk olacak.

(Ankara/13.30)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, ekim ayı toplantısı kapsamında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)

7- TÜİK, ekim ayı sektörel güven endeksleri ile ağustos ayı katı yakıtlar istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

8- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistikleri, İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ile İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı verilerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.30)

2- Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, çeşitli ziyaretlerde ve ikili görüşmelerde bulunacak, Türkiye-Almanya 1. Dönem JETCO Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.30-20.00)

3- AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Genel Direktörü Christian Danielsson çeşitli temaslarda bulunacak.

(Ankara)

GÜNCEL

1- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından gelişmeler ve olayın dünyadaki yansımaları izleniyor.

2- FETÖ davaları

- Darbe girişimine ilişkin, Hava Harp Okulu'nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 33'ü tutuklu 43 sanığın yargılanmasına, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul / 10.00)

- Darbe girişiminde Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı dava, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 90 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

AA