Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bakan Albayrak KDV ve ÖTV indirimi müjdesini verdi. Buna göre beyaz eşyada ÖTV yıl sonuna dek sıfırlanacak, mobilyada KDV yüzde 8'e inecek. 1600 cc ve altı motorlu araçlarda da ÖTV'de 15'er puan düşürülürken, ticari araçlarda KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e çekildi.

Mobilya ve otomobil sektöründen önde gelen isimler ÖTV indirimlerini Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği Başkanı Ali Yıldız piyasaların sıkıntılı olduğunu bu nedenle ÖTV indiriminin doğru bir karar olduğunu belirtti. Yıldız "KDV'de de indirim olursa beyaz eşyada hareket çok daha iyi olur. ÖTV indirimi piyasaya %25 - 30 civarında hareket getirecektir çünkü yıl genelinde beyaz eşyada yüzde 26 bir daralma oldu" diye konuştu.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın mobilyada KDV'nin %18'den %8'e inmesinin sektöre hareket getireceğini belirterek "mobilya sektörü yılın 9 ayında %10.4 ile en çok küçülen sektördü. Böyle bir gelişme tekrar sektöre hareket getirecek. Bu karar son derece yerinde ve sevindirici, sektör için doping olacak" diye konuştu.

OTOMOTİVDE ÖTV İNDİRİMİ

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt "15 puanlık indirim satışların hızlanmasına destek verir. Ticari araçlarda indirim de satışlara ciddi anlamda destek verecektir. Zor bir dönemden geçerken böyle bir haber almak otomobil almayı düşünenleri mutlu etmiştir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.