Advertisement
HABERLER ABONE OL

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 17.30'da başladı. Toplantı sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Türkiye, bu kadar sistematik ve vahşi bir saldırıyı kendi imkanlarıyla atlatmayı başarmıştır.

GÖKÇEK AÇIKLAMSI

Her parti adaylarını açıklayacak. İsim tartışmaları tabiidir. Gökçek'in dava arkadaşlığı konumu değişmez. 

İSTANBUL HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Avrupa Parlamentosu'nun kurumsal kapasitesinin bu duruma düşmesi hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir mesele. Kati Piri Türkiye karşıtlığına angaje olmuş. Ciddiye alınacak bir durum değil. 

DOĞU AKDENZİ'DE SONDAJ POLEMİĞİ

(Yunanistan'ın karasularını kademeli artıracağı iddiası) Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, kendilerine yüce Meclis'in 1995'te aldığı karardaki ikazı hatırlatıyorum. Türkiye buna müsaade etmeyecektir. Bir girişimde bulunmamalarını ve yapıcı olmalarını tavsiye ederiz. Silahlı kuvvetlerimiz gereken cevabı verir. Karasularının kademeli olarak artırılmasıyla ilgili en ufak çabaya, Türkiye tarafından en sert cevap verilecektir

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz, yerli işbirlikçinin kim olduğunun makamlarımıza iletilmesini istiyoruz. Kaşıkçı'nın cesedi nerededir. Bunu açıklayacak olanlar Suudi yetkililerin elindedir. Başkonsolos ülkesine döndüğü için ondan da bu bilginin rahatlıkla alınacağını biliyoruz. Bizim Başsavcımızın araştırmalarında net olarak görünüyor bunlara cevap vermeliler. Bu talimatı kim vermiştir? Bu yüksek dereceden talimat verilmeden yapılacak bir eylem değildir. Kimseyi peşinen suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülmesine de müsaade etmeyeceğiz.

"YARGILAMA SÜRECİ İSTANBUL'DA OLMALI"

Bu vahşice eklem ne zaman planlandı? Hiçbir şeyin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz. Bunu yapanların ifadelerinin bizim adli, makamlar ile paylaşılmasını istiyoruz. Türkiye toprakları içerinde yapıldı bu eylem ve bu yargılanmanın İstanbul'da yapılması gerekiyor. Durum ortada.

KILIÇDAROĞLU'NUN KAŞIKÇI CİNAYETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu kronolojiyi hiç takip etmemiş. Olayın nasıl olduğuna dair en temel bilgilerden yoksun. Utanmadan Sayın Erdoğan cinayetten haberdardı diyor. Dünyada herkes tam tersini söylerken, Türkiye'nin tavrını takdir ederken dünyada sadece Kılıçdaroğlu kara propaganda yapıyor. Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor. 

Haberturk.com