Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği (AB), İtalya'nın bütçe planına ilişkin düş kırıklığı yaratan beklentilerini açıkladı.

Roma hükümetini harcama planlarının etkisine dair varsayımlarında aşırı iyimser olmakla suçlayan AB, Perşembe günkü açıklamasında İtalya'nın gelecek yılki ekonomik büyümesinin hükümetin hedeflerinden daha zayıf olacağını belirtti.

Avrupa Komisyonu'nun ekonomik tahminlerine göre İtalya'nın bütçe açığı da tehlikeli bir şekilde AB'nin yüzde 3'lük sınırına yaklaşacak.

Avrupa ekonomisine dair bir genel değerlendirmenin parçası olan rapor, Brüksel ile İtalya hükümeti arasındaki bütçe planı anlaşmazlığı açısında önem kazanıyor.

İtalyan hükümeti yıllardır Euro Bölgesi'nin altında performans gösteren ekonominin desteklenmesi için tedbirlerin gerekli olduğunu savunurken, AB ve yatırımcılar bunun ülkenin önemli miktardaki birikmiş borcuna nasıl etki edeceği konusunda endişe duyuyor.

Avrupa Komisyonu'nun raporunda yer alan tahminlere göre İtalya'nın gelecek yıl yüzde 1.2 büyümesi bekleniyor. İtalyan hükümetinin 2019 büyüme beklentisiyse yüzde 1.5 seviyesinde.

Zayıf büyümenin bütçe üzerinde etkili olmasıyla birlikte bütçe açığı beklentisi 2019'da yüzde 2.9 ve 2020 için yüzde 3.1. Hükümetin yüzde 2.4'lük 2019 bütçe açığı hedefiyse komisyon tarafından reddedildi.