Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 11 Kasım 2018

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris'te

- Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu, Birinci Dünya Savaşı'nı sonlandıran Ateşkes Anlaşması'nın 100. yıl dönümü anma törenine katılacak devlet, hükümet ve uluslararası kuruluş başkanları, Elize Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından karşılanacak.

- Liderler, daha sonra törenin yapılacağı Zafer Takı'na geçecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlar Tribünü"ndeki yerini alarak anma törenine iştirak edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elize Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından devlet ve hükümet başkanları ile uluslararası örgütlerin yöneticilerine verilecek öğle yemeğine katılacak.

(Paris)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemelerde bulunacak, "Rahva Tekstil Kent Alanı"nı ve Valiliği ziyaret edecek, Sevgi Parkı'nın açılışıyla AK Parti Divan Toplantısı'na katılacak.

(Bitlis/12.30-17.00) 

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, partisinin İnsan Hakları Başkanlığınca organize edilecek "81 İl 7 Bölge Eğitim Toplantısı" programı kapsamında Gold Majesty Hotel'de basın açıklaması yapacak.

(Bursa/09.30)

 

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin dünyadaki yansımaları takip ediliyor.

(Riyad/Washington/Ankara)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib)

 

GÜNCEL

1- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde kaza sonucu meydana gelen patlamaya ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

- Şehit askerler, Van'daki törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.