Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Independent gazetesinin haberine göre Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, Brexit anlaşmasını onaylatmak için Pazartesi günü yapmayı planladığı olağanüstü kabine toplantısında vazgeçti.

Habere göre, Brexit anlaşmasına ilişkin hazırlıkların Salı gününe kadar tamamlanamayacağından toplantı planından vazgeçildi.

Independent'in dayandığı kaynaklar, anlaşmanın Kabine'de görüşülmesinin ertelenmesinin Avrupa Birliği'nin Brexit anlaşmasının üye ülkeler tarafından imzalanması için, Kasım ayı içinde özel bir zirve düzenlemesi olasılığını azalttığına da dikkat çektiler.

Independent'ın haberine göre May, kabine içinde gördüğü direnç nedeniyle toplantı düzenlememeye karar verdi.

BORIS JOHNSON: BİRLEŞİK KRALLIK TAM TESLİMİYETİN KIYISINDA

Birleşik Krallık eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ülkesinin hazırlanmakta olan Brexit anlaşmasıyla "tam teslimiyetin kıyısına" sürüklendiğini savundu.

Johnson, Başbakan Theresa May'in Birleşik Krallık'ı, Brexit sonrasında Avrupa Birliği'nin gümrük birliği içine hapsedecek bir anlaşmayı parlamentodan geçirmeye çalıştığını, böyle bir Brexit anlaşmasınını "tam teslimiyet" anlamına geleceğini ileri sürdü.

Telegraph gazetesine yazan Johnson, "Birleşik Krallık hükümetinin tam teslimiyetin kıyısına gelmiş göründüğüne gerçekten inanamıyorum. Cari anayasal pozisyondan çok daha kötü bir şeyi imzalamanın eşiğindeyiz. Anlaşmadaki koşullar ancak bir koloniye uygulanabilir" diye uyardı.

haberturk.com