Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.52 seviyelerini test eden, Hazine ihalesi sonrası gerileyerek günü  5.50 seviyelerinde tamamlayan Dolar/TL yeni güne 5.47 seviyelerinde başladı. Dünü 6.2020 seviyesinden tamamlayan Euro/TL yeni günde 6.16 civarında işlem görüyor.

Dolar/TL, öğlen saatlerinde 5.4511 ile gün içi düşüğüne geriledi. Ham petrol fiyatlarındak 13. günde de devam eden düşüş, Türkiye ve diğer bazı enerji ithalatçası ülke para birimlerini destekledi. Kur akşam saatlerinde ise 5.47'den işlem gördü.

Borsa İstanbul ise düşüşünü tersine çevirerek yükselişe geçti. Erken saatlerde MSCI Türkiye Endeksi'nden 6 hisse çıkarıldığı açıklanmıştı.

Canadian Imperial Bank of Commerce FX Analisti Jeremy Stretch Bloomberg HT'ye kurda 5.35 seviyelerine düşüş olabileceğini ve bu seviyelerden alım olabileceğini öngördü.


Dolar/TL geçen hafta Türkiye'nin İran ambargosundan muaf tutulacağı haberiyle 3 ayın en düşük seviyesi olan 5.30'a kadar gerilemiş ancak kalıcı olamamıştı.

Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de enflasyon verisi takip edilecek. Bunun yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD'de konuşma yapması bekleniyor.

Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programına konuk olan QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı kurda kısa vadede yönün yukarı olabileceğini, 2 - 3 ay daha 5.35 - 5.85 arasında hareket olabileceğini söyledi.

Tacirler Yatırım Araştırma Müdürü Özlem Bayraktar Gökşen ise kurda 5.40 - 5.55 aralığında hareketin devam edebileceğini belirtti.