Advertisement
HABERLER ABONE OL

Covent Garden'daki John Lyon's Tiyatrosu'nda gerçekleşen filmin gösterimine finans, moda ve sanat dünyasından çok sayıda izleyici katıldı.

Suriye’deki savaştan kaçarken hayat mücadelesi veren milyonlarca mültecinin yaşadıklarını sekiz yaşındaki bir kız çocuğunun gözünden seyirciye aktaran film, ulusal ve uluslararası festivallerden çok sayıda ödül alan başarılı bir yapım.
 
Ülkemizde ve dünyada artan mülteci sorununa dikkat çekmek isteyen Türkiye Mozaik Vakfı’nin kurucularından Nilüfer Atalay yaptığı açılış konuşmasında "Türkiye Mozaik Vakfi olarak, maalesef dünyanın neredeyse görmezden geldiği bir insanlık ayıbını anlatan bu değerli filmin tarihi değeri olduğunu düşünüyoruz. Andaç Haznedaroğlu ve müthiş bir başarıyla ortaya çıkardığı eserini Londra'da ağırlamaktan gurur duyuyoruz." dedi. Film gösterimini takiben Nilüfer Atalay’ın Andaç Haznedaroğlu’yla yaptığı söyleşide, başarılı yönetmen mülteci kamplarında yaşadıklarını ve gözlemlerini dile getirirken çok sayıda seyirci gözyaşlarını tutamadı.
 
Türkiye Mozaik Vakfı bu geceden elde edilecek tüm geliri Izmir’de mülteci çocuk ve kadınlarla çalışan "Uluslararası Yardımlaşma ve Entegrasyon Derneği"ne bağışladı.

Türkiye Mozaik Vakfı

Turkey Mozaik Foundation (Türkiye Mozaik Vakfı) uzun yıllardır Londra’da yaşayan ve doğdukları topraklardaki sivil topluma uzaktan da olsa destek olmak isteyen küçük bir grup tarafından 2018 yılında kuruldu. Vakfın kuruluş amacı Türkiye’de fark yaratan ancak mali desteğe ihtiyacı olan sivil toplum kuruluşlarına faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için kaynak yaratmaktadır. Türkiye Mozaik Vakfı hibe veren bir kurum olup, eğitim, sağlık, çocuk, kadın ve çevre olmak üzere 5 ana alanda destek vermektedir. Kuruluşundan bu yana 14 sivil toplum örgütüne hibe vermiştir. Türkiye Mozaik Vakfı hem bireysel bağışçılardan hem de etik değerlerine uygun olan
kurumsal bağışçılardan kaynak geliştirmektedir.